Lekkage dak opsporen

Rini Petersen • jan. 03, 2024

Lekkage dak opsporen

Lekkage dak opsporen met een gratis dakinspectie

Lekkage in een dak opsporen, hoe pak je dat aan? De meest simpele methode wanneer u een dak wilt laten repareren en zekerheid wilt over de conditie van het dak, is onze gratis dakinspectie. Klusbedrijf Doll biedt uitgebreide diensten voor dakwerken en die ervoor zorgen dat je dak in topconditie blijft.


Wil u direct al meer tips over dakonderhoud en lekkage in een dak opsporen? Klik dan op de button en download ons gratis E-book (onderaan de website). Naast informatie over de gratis dakinspectie ontvangt u een overzicht van de tarieven voor diverse dakgerelateerde werkzaamheden. 


Gratis Dakinspectie

Waarom je bij een daklekkage snel moet handelen 

Bij daklekkage dient zich het probleem aan dat vocht uw woning binnendringt. En soms niet alleen vocht, maar na verloop van tijd ook schimmel en ongedierte. Ook vogels houden van schade in daken. Met name pandaken. Het verleent ze toegang naar een warme locatie of een plek om te nestelen.


Elke vorm van dakschade en daklekkage een gevaar voor de algehele dakconstructie. Lekkende daken zorgen altijd voor versnelde achteruitgang van bouwmaterialen. Het dringt in hout, cement, stenen en pleisterwerk. Daar zorgt het voor lelijke kringen, schimmel, loslatend stucwerk en andere problemen. 


Gratis Dakinspectie
  • daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    Knop

Lekkage in een dak opsporen? Let hierop!

Water heeft in bouwmateriaal de gewoonte om zich via capillaire werking in materiaal te dringen. Dit betekent dat het vocht zich geleidelijk door kleine scheurtjes en poriën kan verspreiden. Dit bemoeilijkt soms de lekkage in het dak opsporen. Dit wil zeggen, de juiste locatie en oorzaak van de lekkage opsporen. Onze experts zijn zeer ervaren in lekkages in platte en hellende dak opsporen. We doen dit op basis van visuele inspectie en met de inzet van speciale apparatuur.



Bij grote daklekkages zijn de tekenen, de locatie en de oorzaak van snel duidelijk. Bij kleine locaties kan dit anders zijn. Dit zijn kenmerken dat de problemen die u ziet, veroorzaakt worden door een daklekkage:


  • Waterkringen op plafond of muren
  • Verzamelend water onder het dak of tekenen van opgedroogd water
  • Loskomend pleisterwerk of verf
  • Schimmel- of meeldauwgroei
  • Vergevorderde schade als verzakking van het plafond, vochtige isolatie, roestvlekken of houtrot in de dakconstructie


Gratis Dakinspectie

Hoe ontstaan daklekkages? 

Bij een lekkage in een dak opsporen geven de tekenen van schade vaak ook een duidelijke aanwijzing over de oorzaak. Een veelvoorkomend probleem zijn daklekkages die ontstaan rondom de schoorsteen, een dakkapel of dakraam. Locaties waar materiaal moet worden samengebracht, zoals een raam in een dak, brengen altijd een bepaald risico met zich mee rondom een waterbestendige afdichting. Dit geldt ook voor de afdichting van lood- en zinkwerk rondom een schoorsteen. Er kunnen lekkages ontstaan door constructie- of werkfouten, door slijtage en ouderdom. Ook stormschade en schoorsteenbranden zijn een bekende oorzaak voor daklekkages.


Ook lekkages via de lasnaden bij bitumen dakbedekking, is een probleem dat we regelmatig tegenkomen. 


Offerte aanvragen
  • daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    Knop

Lekkage dak opsporen, en dan? 

Wat zijn de vervolgstappen nadat de locatie en de omvang van de dakschade is vastgesteld? De praktische vervolgstappen zijn dat u na een dakinspectie van ons een rapportage ontvangt. Hierin staan de bevindingen, een voorstel voor een reparatie- of renovatietraject, aangevuld met een offerte.

Dakreparatie bij daklekkage

Een lekkage in het dak opsporen kan gelukkig ook de conclusie opleveren dat een kleine dakreparatie voldoende is om het probleem te verhelpen. Denk daarbij aan het recht leggen van verschoven pannen na een storm. Ook reparatie aan lood- en zinkwerk is snel uit te voeren. Ook lekkage in een bitumen dak hoeft niet altijd te betekenen dat het hele dak opnieuw waterdicht moet worden gemaakt.


Kleinere, lokale lekkages op platte daken kunnen efficiënt worden gerepareerd met bitumen dakreparatiemateriaal. Het bestaat uit bitumen, vermengd met andere materialen zoals polymeren of vezels om de consistentie te verbeteren en de hechting te vergroten. Dit materiaal wordt op het beschadigde gebied aangebracht en zorgt voor een waterdichte afdichting.


Gratis Dakinspectie

Daklekkage en dak vernieuwen

Bij zwaar beschadigde daken is het nodig om deze te vernieuwen. We spreken met het dak vernieuwen dan over dakrenovatie. Dit kan nodig zijn door ouderdom van het dak of vergevorderde slijtage van bepaalde materialen van de dakconstructie. Ook woningrenovatie of een aanbouw is vaak een reden om direct een dakrenovatie uit te voeren.


Daklekkage en dak vernieuwen

Bitumen dakbedekking is bijzonder geschikt voor de afdichting van platte daken, dakkapellen en de daken van aanbouwen, schuren en garages. Toch is het nooit uit te sluiten dat er na verloop van tijd lekkage ontstaat door ouderdom of scheurvorming. Bij Klusbedrijf Doll hebben we ervaren experts die gespecialiseerd zijn in het lokaliseren van lekkages in bitumen dakbedekking. Afhankelijk van de omvang van de lekkage, kunnen we verschillende oplossingen bieden. Variërend van direct uit te voeren kleine reparaties tot grotere herstelwerkzaamheden als dat nodig is. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je bitumen dak weer volledig waterdicht is en weer jarenlang meekan.


Offerte aanvragen
  • daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    Knop

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Boek vandaag nog een dienst

Share by: